Patatesli Çiğ Köfte

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    1. Patatesleri yıkayın, haşlayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
    2. Bulguru iyice yıkayın. Süzgeç yardımı ile yıkamak daha kolay oluyor. Bir tencereye bulguru koyun, üzerine 2 bardak sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak on dakika bekletin.
    3. On dakika sonra bulgurlar şişmiş olacaktır. Tencereye rendelenmiş patatesleri, domates salçasını, biber salçasını ilave edin ve yoğurun.
    4. Kimyonu, tuzu, limonu, pul biberi ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kıvamı gitgide koyulaşacaktır. En son küçük küçük doğranmış maydanozu ekleyin, azıcık karıştırın ve şekil verin.
    5. Tabağa yerleştirdikten sonra kurumaması için üzerine şeffaf folyo koymayı unutmayın.