Patatesli Dilim Poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 30 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    devletsah.com'dan alıntıdır...



    1 adet yumurta
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1/2 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket instant maya
    3 su bardağı un
    İçi için:
    2 adet patates
    keten tohumu

    Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.
    Kalan malzemeler ve yumurtanın beyazı karıştırılarak bir hamur yapılır.
    Hamurun ağzı kapatılıp bir saat mayalandırılır.
    Bu sırada patatesler soyulup ince ince dilimlendikten sonra tuzlu suda haşlanır.
    Mayalanan hamurun yarısı yağlanmış tepsiye dökülür.
    Üzerine dilimlenmiş patatesler dökülüp kalan hamurla kaplanır.
    15 dakika daha mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülüp keten tohumu serptikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika pişirilir.
    10 dakika ılıtıldıktan sonra kalıptan çıkartılıp ızgara üzerinde iyice soğutulup dilimlenerek servis edilir...
     
  2. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148