patatesli gravyer salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve EU1 tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda haşlamafı. Kabuklarını soymalı ve bir kenarda soğumaya bırakmalı. Gravyer peynirini tavla zarı iriliğinde ve biçiminde parçalara doğramalı. Patatesleri de aynı irilik ve biçimde doğradıktan sonra bunları salata servis kâsesine koyup iyice karıştırmalı. Porselen ve yayvan bir kâseye yumurta sanlarını koymalı. Bunların üstüne iki damla sirke damlattıktan sonra zeytinyağı ve limon suyu katarak bir mayonez hazırlamalı. Çiğ kremayı çırpmalı ve bunu azar azar mayoneze yedirmeli. Sonra bu salçanın yarısını patatesli peynir karışımına dökmeli ve harmanlayarak bunları birbirlerine karış-firmalı. Kalan yarım salçayı da salatanın üstüne yaydıktan sonra kâseyi sofraya götürüp servis yapmalı.