PATATESLİ İÇLİ KÖFTEM!.. (Fotograflı)

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Gezgin.. tarafından 2 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  1. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Dün gece saat 12:00 geciyordu ki net'te gördüğüm bir resim üzerine içli köfte sevdası düstü içime... :)
    İnanın üşenmedim kalkıp yaptım...
    O derece iştahımı kabarttı... :)
    Sizinlede paylasmak istedim İLK içli köftemi...
    Umarım beyenirsiniz...:KK66:



    1 su bardagı ince bulgur
    (ben siyah ince bulgur kullandım)
    2 su bardagı sıcak su
    2 veya 3 kasık un
    3 yemek kasıgı kadar haslanmıs patates
    aldıgı kadar tuz
    İçi için;
    3 adet patates
    1 sogan
    baharat (ne isterseniz...) Ben karabiber,kekık,pul biber kullandım...
    Sosu için;
    2 yemek kasıgı salca
    bir su bardagı su
    tuz

    Öncelikle patatesleri haslayarak baslıyoruz...
    Bir yandan da bulguru tepsimize alıp üzerine kaynar suyumuzu bosaltıyoruz ve üzerini kapatıp bekletiyoruz 10 dk kadar...
    Patatesler haslanınca püre haline getiriyor ve 3 yemek kasıgı kadar ayırıyoruz...
    1 soganı ince ince dograyıp tavaya alıyoruz, 5 dk kavurduktan sonra renk vermesi için salca koyuyoruz yarım kasık kadar,üzerine haslanmıs ve pure olmus patatesleri ileve edip iyice birbirine yediriyoruz...Dilediğiniz baharatları katabilirsiniz...
    (Ben acı olmasını istediğim için biber salcası ve pul biber koydum)
    Ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz...
    Diger taraftan yumusayan bulgurların üzerine unu,tuz'u,patates püresini ilave edip bir güzel yoguruyoruz...
    Ben bu kısımda zorlanıcagımı düşündüm ama hiç öyle değilmiş,kaynar su bulguru öyle kıvama getirmişki 5 dk karıstırmam yetti cok sukur...
    Böylelikle İÇLİ KÖFTE korkumuda yenmiş oldum:KK66:...
    Devamen,bulgurlarımızın içini elimizi ıslatarak yuva seklinde acıyoruz,patatesli harctan yarısına gelicek kadar ekleyip kapatıp yuvarlıyoruz...
    Ben birazını kızartmak istediğim için uzun uzun sekil verdim...(esim kaynamıs ben ise kızarmıs seviyorum onun için iki cesit yaptım:)

    Daha sonra suyumuzun kaynadıgı tencereye köftelerimizi yavasca ilave ediyoruz..
    Kızartmak istiyenler için,yagımızı iyice kızdırıp köftelerimizi içine bırakıyoruz,altı üstü iyice kızarınca cıkarıyoruz..Kimi yumurtaya batırıp kızartıyormus,ben ona cesaret edemedim,için pişmez korkusu ile...
    Diğer taraftan haslanan köftelerimizi kontrol ediyoruz,iyice yumusayınca suzerek cıkartıyoruz...
    Tavada 2 yemek kasıgı salcamızı su ile kaynayana kadar karıstırıp haslanmıs köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz...
    Hiç denemeyenler gözünüz korkmasın,gercekten işlemlere dikkat edilirse gayet kolaymıs...
    Ben diğer aşamalara gecicem inşallah,irmikli olan,kıymalı olan vs...
    Bu baslangıctı:KK66:..
    Umarım sizinde hosunuza gider...
    Nacizane resimlerimi ekliyorum hemen...
     
    Son düzenleme: 2 Ağustos 2010
  2. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  3. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    cokacimcoook

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  5. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine saglik canim.harika gorunuyor
     
  6. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  7. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize sağlık.
    En kısa zamanda deneyeceğim.
     
  8. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  9. landsarc

    landsarc minik mucizem :) Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.444
    Beğenildi:
    59
    Ödül Puanları:
    108
    gezgin harikasın wallaa,gecenin o saatinde üşenmeden kalkıp yapmışsın alkisalkisalkis

    çok güzel görünüyor eminim tadıda öyle olmuştur..bende çok severim içli köfteyi ama şu uzun oyma işini bir türlü beceremem,anneminki ise incecik olur oyuzden ben yapamam...

    bu arada patatesli bizde yaparız,ama yuvarlak ve haşlama seninki gibi,biz haslamayı tereyağ ile yeriz sen sos yapmışsın yaa,bak bir erimiş tereyağ ile denee,neefiiisss

    off sabah sabaah naaptın banaa cokacimcoook
     
  10. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  11. Pen_Swan

    Pen_Swan eLite women Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    514
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    86
    Şahane duruyor elinize sağlık olumunekankayizsmile
     
  12. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  13. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Teşekkür ederim canlarım,beyenmeniz beni sevindirdi...opuyorumnanaktan
     
  14. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  15. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    canımm sağolasın güzel yorumun için...opuyorumnanaktan
    Senin dediğin gibide denicem inşallah,zaten bu bir girişti,içli köfte gibi bir lezzet benden kurtulamaz daha...kaydirigubbakcemile3
    Hiç zor değil o yuvarlama kısmı canım,en basiti oydu hatta,hiç çekinmeden dene emin ol pişman olmuyacaksın...kaydirigubbakcemile2
     
  16. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  17. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine sağlık
    dışı patatesl iç harcı kıymalı olanı yedimcokacimcoookiçi patateslide güzel olur denemek lazım yerimseniben
    oymayı becerebilseydim denerdim boshayallersmile
     
  18. 2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  19. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Gercekten oymak zor değil,elini ıslatarak işlemi sürdürürsen ne catlar nede sorun cıkar...
    Ayrıca bende hep kıymalı yiyordum,cok beyeniyorum o cesıt olunca,ama kayınvalidem patatesli yapıyormus,evlendiğim hafta yaptı sagolsun ve cok beyendim,patatesli olan kısmına bol acı veya acı salca koyuyorsun,oda öyle yapmıstı,lezzetine doyamamıstım...cokacimcoook
    Damak zevki tabi... Hem bundan dolayı hemde ilk denemem oldugu için kolaydan baslamak istedim,devamı gelicek inşallah...kaydirigubbakcemile2
    Tesekkür ederim yorumun için...opuyorumnanaktan