Patatesli Karnabahar

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve incetopuk tarafından 14 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : incetopuk
  1. incetopuk

    incetopuk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2007
    Mesajlar:
    119
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    karnabahar ve sebzelerin mükemmel uyumu:)
    sebze yemeyen hatta sevmeyen arkadaşlarım bu
    yemeğe bayılıyo kızlar:KK66:

    karnabahar güzelce yıkanıp temizlenip küçük küçük
    parçalara ayrılarak bir tencerede haşlanır ve içine bir
    limonu keserek atın(suyunun tadını güzel yapıyor)..
    patatesler ve havuç soyulup istenilen boyutlarda
    kesilerek (ben patatesleri küp küp havuçları da 7-
    8cm boyunda ince şeritler halinde kesiyorum)
    başka bir tencerede haşlanır..
    karnabahar haşlandıktan sonra süzülmeden önce 1-
    1,5 bardak kadar su ayrılır..(haşlanmış sebzeleri
    süzerken karnabaharın yanındaki limonları
    çıkartmayı unutmayın kızlar:KK66:)

    1 orta boy karnabahar
    1 adet iri havuç
    2 adet orta boy patates
    1 adet orta boy soğan
    1çorba kaşığı salça
    sıvıyağ/ tereyağ
    kaşar peyniri
    karabiber,tuz,pul biber

    ince ince doğranmış soğanlar bir tencere içinde
    yağda pembeleşinceye kadar kavrulur..içine salça
    eklenir biraz kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve de
    pul biber eklenir..önce karnabaharlar eklenir
    tencereye sonra da havuç ve
    patatesler..karnabaharın haşlandığı, ayırmış
    olduğumuz su içine katılır ve güzelce karıştırılır..su
    kaynayana kadar ocakta kısık ateşte pişirilir..
    tencere orta boy bir borcama dökülüp üzerine
    rendelenmiş kaşar peyniri serpilir..
    fırında (180-200derecede) kaşarlar kızarana kadar
    pişirilir..
    afiyet olsun şimdiden bayanlar:)

    resimleri de ilk fırsatta eklicem kızlar:)