Patatesli Kuzu Kebap

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve elmaninsapiarmutuncekirdegi tarafından 29 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : elmaninsapiarmutuncekirdegi
  1. kızlar yapması zor değil ama uzun sürüyo.ama lezzetine inanamıcaksınız

    öncelikle eti hazırlamammız gerekiyo.kemikli kuzu ön budunu yıkayın.düdüklü tencerede çok az su ile kısık ateşte 1 saat pişirin.ocak tamamen kısık olucak.eğer daha kısa sürede pişirmek isterseniz su miktarını artırıp ocağı açarak yaklaşık 45-50 dk pişirin.ancak suyu çok olursa az suda ya da susuz pişmiş etin tadını vermez.bu arada eti bu aşamada tuzlamayı unutmayın.

    1 kuzu ön budu
    2 kg patates
    1 baş orta boy soğan
    1 yemek kaşığı salça
    tereyağ
    tuz

    patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp kızartıyoruz.ama patatesler biraz kalın doğranıcak.kızaran patatesleri bi borcama düzgünce yerleştireceğiz.bir tavada az sıvıyağ ile soğanı kavurup salçayla biraz döndüreceğiz.daha sonra bunu,borcamdaki patatesimizin üzerine sereceğiz.heryerini kapatmasına gerek yok.

    bi tavaya tereyağı koyucağız.tereyağ kızarınca,düdüklüde pişen etimizi tavaya çıkarıp,arkalı önlü kızartıcaz.

    hazırlanan patateslerin üzerine bu etimizi yağıyğla birlikte yerleştireceğiz.en son üzerine sıcak su gezdireceğiz.sadece bir parmak kadar.borcamdan görürsünüz zaten.

    üzerine aliminyu folyolayıp,220 derece fırında suyu özleşene kadar pişireceğiz.


    hepinize afiyet olsun.
     
  2. 29 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : elmaninsapiarmutuncekirdegi
  3. bugün resmini çekip koyabilirsem ne mutlu bana.