Patatesli peynirli rulo börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve KalenderMesrepim tarafından 26 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : KalenderMesrepim
  1. KalenderMesrepim

    KalenderMesrepim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.096
    Beğenildi:
    153
    Ödül Puanları:
    153
    bu börek oldukca pratık bir borektır ve de çiğ olarak buzluktada saklanabılır

    patateslerı haslayalım
    margarını erıtelım

    3 adet taze yufka4-5 adet orta boy patates
    500 gr lor peyniri yada böreklik peynir
    maydonoz ya da dereotu
    bir paket margarin tuz

    haslanan patatesleri soguduktan sonra soyuyoruz ve derin bir kaba alıyoruz
    margarini ocakta eritiyoruz ılımaya bırakıyoruz
    patateslere peyniri ya da loru eklıyoruz erımıs margarını eklıyoruz
    tuz ılave edıyoruz (peynır tuzluysa gerek yok)
    en son olarakda maydanoz ya dereotunu eklıyoruz yoguruyoruz
    yogurduktan sonra genış duz bır yere yufkalardan birini yayıyoruz duz bır sekılde
    ustune malzemenın 3/1ini yayıyoruz daha sonra ıkıncı yufkayı aynı sekılde bozmadan ustune kapatıyoruz
    bunada iç malzemesinden eklıyoruz ve ucuncu yufkayıda kapattıktan sonra son malzemeyıde yayııyoruz
    en son yufkayı alt ucundan tutup rulo olarak sarıyoruz
    ortadan ıkıye kesıp boyutuna uygun bır tepsıye yerlestırıp buzdolabında bir kac saat bekletiyoruz
    pişirmeye sıra gelınce sertlesmıs olan boregımızı ince ince keserek tepsilere yatay sekılde diziyoruz (tepsiyi yaglamaya gerek yok ) önceden 10 dakıka ısınmıs fırında uzerlerı kızarıncaya kadar pişiriyoruz