Patatesli Salata

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve mavrulam tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.769
    Beğenildi:
    801
    Ödül Puanları:
    153
    Patatesleri kaynamış tuzlu suda 20 dakika pişirin. Kaynamış olan bu patatesleri sudan çıkarıp kaşar peyniri ile karıştırın. Bu karışıma daha sonra yumurta, soğan, maydanoz ve kızartılmıs peynir ekleyin, mevsime göre az bir miktar salata karışımı da ekleyebilirsiniz. Bu harcı ceviz büyüklüğünde kürecikler halinde getirin ve yassı bir görünüm verin.

    Bu malzemenin üzerine un serpiştirdikten sonra, iyice ısıtılmış olan zeytin yağında altın rengine gelinceye kadar kızartın. Kızaran patatesleri kagıt havlu üzerine koyarsanız, fazla yağdan da arınmış olurlar.

    Son olarak da patatesleri servis tabağına alın, üzerine limon sıkın, dilimlenmiş limon ve mevsim salatasıyla süsleyip servis yapın