Patatesli şıpsı/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.637
    Beğenildi:
    5.173
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, haşlanır, eti kemiklerinden ayrılır.
    Patates küçük küçük doğranarak tavuk suyunda pişirilir.
    Sarımsak ve un iyice ezilir, tavuk suyuna ilave edilir. Karıştıra karıştıra pişirilir, şıpsı kıvamında olur.
    Didilmiş tavuk bu karışıma eklenir. Tuz ilave edilir.
    İnce doğranmış soğan yağla kavrulur, kırmızı toz biber ilave edilir ve karışımın üzerine gezdirilir.
    Kaynak: Makbule MERMER / BESNEY