Patatesli Sufi Salata

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salatası

    İlk olarak bir tencerede patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyup, bir kapta ezip (veya blenderda) püre haline getirelim.
    Diğer tarafta havuçları soyarak küçük küçük tavla zarı gibi doğrayalım.

    7-8 adet orta boy patates
    2 su bardağı süzülmüş yoğurt (yani süzme yoğurdu)
    3-4 adet orta boy havuç

    Süslemek İçin;
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    Bir tavaya zeytinyağını koyup, havuçlar iyice kızarana kadar çevirelim.
    Havuçlar piştikten sonra servis tabağına alalım.
    Püre haline getirdiğimiz patateslere tuz, biber ekleyip, havuçların üzerine ilave edelim.
    En üste süzme yoğurdu döküp, maydanoz ve kırmızı pul biberle süsleyelim.
    Yemeklerin yanında ya da meze olarak servis yapabilirsiniz.