Patatesli Tavuk-Resimli

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    •Kereviz sapı, tavuk ve et yemeklerinde kullanıldığında; tavuğun ve etin kokusunu alarak, yemeğe hoş bir koku ve tat veriyor.

    Servis tabağına biraz tenceredeki yemekten, 2-3 dilim de kızarmış tavuk ekleyin. Üzerini maydanoz ile süsleyin.

    4-5 adet orta boy patates
    Yarım kilo ince dilimlenmiş tavuk göğsü
    5-6 diş sarımsak
    1 adet kereviz sapı
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1,5 tatlı kaşığı kekik
    Yeterince tuz
    1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Maydanoz

    Patatesleri soyup yuvarlak dilimler oluşturun.
    Kereviz sapını 2 cm aralıklarla doğrayın.
    Sarımsakları ortadan kesin.
    Bir kapta sıvı yağ, kekik ve tuzu karıştırın. İçine dilimlenmiş patatesleri, kereviz saplarını, sarımsak ve tavuk etlerini ekleyip harmanlayın.
    Yayvan bir tencereye patatesler altta, tavuklar üstte olacak şekilde malzemeleri dizin ve üzerine 1 çay bardağı su gezdirin.
    Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra bir tavada tereyağı eritin ve tavukları tencereden alıp bu yağda hafifçe kızartın.
    Servis tabağına biraz tenceredeki yemekten, 2-3 dilim de kızarmış tavuk ekleyin.
    Üzerini maydanoz ile süsleyin.
     
  2. 16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106