Patatesli Tepsi Köftesi (resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve suvesabun tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  1. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun kızlarr...

    alıntıdır...

    Köfte Hamuru:
    750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
    2 Dilim Ekmek
    1 Yumurta Sarısı
    1 Orta Boy Soğan
    1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
    Tuz, Karabiber
    Köfte Baharı
    Diğer Malzeme:
    1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
    500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
    1 Çorba Kaşığı Un
    200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
    15 gr.(1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin
    4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış)

    Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın.Sonra sıkarak ufalayın.Karışık kıyma ,ekmek içi,yumurta sarısı,soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharını bir kaba koyun.İyice yoğurup,bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.
    Çiçekyağını bir tavada kızartın.Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın.Aynı yağda,çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
    Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin.Üzerine bir kaşık yağla,bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 11 Şubat 2009