Patlcan pr lezzet

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve ekrkebkafk tarafından 8 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  1. ekrkebkafk

    ekrkebkafk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    misafirlerime pişirdiğimde her zaman beğeni alırım

    patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin

    6 adet patlıcan
    300 gr kıyma
    sıvıyağ
    2 adet soğan
    3-4 adet yeşil biber isteğe göre kırmızı biberde ekleyebilirsiniz
    2-3 adet domates
    maydanoz, dereotu
    tuz,karabiber,kırmızı pul biber
    sarımsak

    patlıcanlar közlenir. soyulup küçük küçük doğranır, borcama koyulur
    soğanları doğranır tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur. kıyma ve biber,sarımsak eklenip kavrulur
    rendelenmiş domates ilave edilir.
    doğranmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber konulur
    bu harç borcama yayılmış patlıcanların üzerine yayılır
    kapğı ya da alüminyum folyo yapılıp fırına verilir.
    20-30 dk sonra fırından alınır
    sarmısaklı yoğurtla servis edilir
    üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir
     
    Son düzenleme: 8 Temmuz 2009
  2. 8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  3. ekrkebkafk

    ekrkebkafk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    aslında bugün yaptım kırmızı biberde kullandım müthiş bir görüntüsü vardı misafirlerden bana da kalmadı :KK43:
    yiyemedim bile tabi 10 kişilik misafir olunca daha çok vaktimi aldı görüntüsü bile bana yetti
     
  4. 8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  5. ekrkebkafk

    ekrkebkafk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    en kısa zamanda fotosunu da koyucam:KK46:
     
  6. 8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  7. gulkurusuu

    gulkurusuu güzel günler, bizi bekler Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.619
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    sarmısakta eklersen super oluyor..elıne saglık
     
  8. 8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  9. ekrkebkafk

    ekrkebkafk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    bende kıymalı harca sarımsak eklerim her zaman ama tercih yazmayı unutmuşum teşekkür ederim hatırlattığın için
     
  10. 9 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  11. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Bir közpatlıcan aşığı olarak ağzımın suyu aktı desem yeridir,FIrından aldıkran sonra yoğurdu üzerine mi gezdireceğiz yoksa herkes tabağına mı alacak.Birde yoğurdu patlıcan ılıyınca mı dökeceğiz.tşk ederimmmmmmmm
     
  12. 9 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  13. edenizzz

    edenizzz Ne Mutlu Türküm Diyene! Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    alinazik in farklısı..........
    közlenmiş patlıcanın tadı harika oluyor.....
    bi de mangal da olursa tadına doyum olmuyor.............
    emeğine sağlık güzel bir tarif ,canım çekti...............
     
  14. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  15. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    canım eline sağlık.. patlıcanı çok severim.. tariflerim arasına ekledim.. fotoğrafnı da bekliyoruz tatlım.. ellerine sağlık.
     
  16. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ekrkebkafk
  17. ekrkebkafk

    ekrkebkafk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    en kısa zmanda ekliycem aslında yaptım ama fotosunu çekmeyi unuttum