Patlıcan Beğendi

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Kilo patlıcan
    1 Adet limon suyu
    1 Kahve fincanı un
    3 yemek kaşığı margarin
    1.5 Su bardağı süt
    1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz, karabiber

    1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişirin.
    Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletin.
    1 Kahve unla, 3 yemek kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.
    Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katın.
    1.5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın.
    5-10 Dakika pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin.
    Izgara etlerle birlikte servis yapın.
     
  2. 23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. papatya16

    papatya16 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.875
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Elif ablacım muhteşem gözüküyor...
    tarif için saolasınn...
    Eşim patlıcanı çok seviyor...
    Deniyeceğim mutlaka inş...
     
  4. 23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Elifim Ellerine sağlık Canım.
    Ben patlıcanları fırında Közlüyorum..Daha ptratik hem batmıyor canım.
    Haberin ola.
     
  6. 23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. asibuz

    asibuz Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    387
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Beğendiyi çok seviyorum görüntüde çok hoş yapsammı bu akşam acabaaaaa...