patlıcan böreği - resimli

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve sakardeniz tarafından 22 Mart 2010 başlatılmıştır.

    22 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  1. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    börek dediğimize bakmayın. içinde hamur ve ya yufka yok. Afyonumuzun vazgeçilmez sebze yemeklerinden biri. besleyici, göze ve damağa hitap eden bir yemek.

    patlıcanı alaca soyuyoruz.
    küçük küpler halinde patlıcanları doğruyoruz.
    tuzlu suda bir süre bekletiyoruz ki acılık varsa gitsin.
    yanmaz cam pişirme tepsisini yağlayalım.

    5-6 iri patlıcan
    200 gr kadar dana kıyma
    1-2 adet domates
    2-3 adet yeşil biber
    tuz
    karabibier
    3 adet yumurta
    1 kaşık un
    biraz sıvı yağ
    isteğe bağlı 1 adet kuru soğan
    biraz kuru maydonoz

    bir baş soğanı yemeklik doğrayıp derin bir tencerede kavurmaya başlayalım.
    küpler halinde kesilmiş patlıcanları da soğanlar renk değiştirirken ekleyelim. isteğe bağlı biraz tuz atabiliriz.
    patlıcanlar iyice yumuşayıncaya dek pişirelim. aşırı yumuşamayacak hafif dirilik olabilir.
    ardından patlıcana çiğ kıyma ilave edelim. tuz, karabiber, kuru maydonoz, 3 yumurtayı kıralım iyice tahta kaşık yardımıyla karıştıralım. arzuya göre 1 yemek kaşığı unu da katabilirsiniz. yarı koyu,yarı akışkan bir harç elde edilir. bu harcı daha önce yağladığımız ısıya dayanıklı cam tepsiye dükelim.
    üzerini kaşık ya da spatula yardımıyla düzleyelim.
    (üzerine yumurta sarısı da isteğe bağlı olarak sürülebilir)
    domatesleri soyup, yuvarlaklar halinde keserek ve biberlerle patlıcan böreğini süsleyin.

    180-200 derecedeki önceden ısıtılan fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. üzeri hafif kızarıncaya dek pişebilir.

    bıcak yardımıyla börek gibi kesip, spatula yardımıyla servis yapabilirsiniz.

    yanına ayran ve ya cacık harika gidiyor.

    afiyet olsun.
    bakan gözlerinize sağlık.
     
    Son düzenleme: 22 Mart 2010
  2. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    afyonyemekleri.com
     
  4. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  5. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    saglikvediyet.com
     
  6. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  7. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
  8. 23 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  9. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    yorumlarınızı bekliyorum
     
  10. 23 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  11. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    degisikmis patlicani severim yumusacik yaninada pilav ve cacik super olur ellerine saglik canim
     
  12. 23 Mart 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  13. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok teşekkür ederim. bu da çok güzel olur. tavsiye ederim. sunuş için de iyi oluyor misafire. cokacimcoook a.s.
     
  14. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  15. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    aa beğenilmedi mi acaba.
     
  16. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  17. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    267
    Ödül Puanları:
    213
    patlıcanı çok severim. tadı da muhakkak muhteşem olmuştur. eline emeğine sağlık. ama görüntüsü beni pek açmadı. ama tadına bi baksam dibi gelir eminim.
     
  18. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : sakardeniz
  19. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok teşekkür ederim. :lepi: lezzet de yerindedir. gurmeler tarafından beğenilmiştir

    porsiyonluk olarak verildiği zaman ve yakından daha hoş gelecektir görüntüsü. çok zorlayıcı ve yorucu bir tarif değil. aynı yemeklerden bıkanlara çözüm de olabilir. cokacimcoook
     
    Son düzenleme: 1 Nisan 2010