Patlıcan içli yufka böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Yarım bardak sıvı yağ tavaya konarak orta ateşte soğanlar iyice
    pembeleşene kadar çevrilir.Sırasıyla domates rendesi,salça ve
    kavrulmuş kıyma eklenerek 10 dakika daha kavr ulur.Tuz ve karabiber
    eklenerek ateşten alınır.Kalan yarım bardak sıvı yağla fırın
    tepsisi yağlanır,yufkaların ilki kenarları tepsiden sarkacak
    şekilde yerleştirilir.Diğer iki yufka yayılmadan önce yoğurt
    ve yumurta iyice çırpılır.Yufka aralarına yoğurtlu karışımdan azar azar
    sürülür.Üçüncü yufkanın üstüne patlıcanlı iç eşit olarak yayılır.
    Kalan yufkalar da aralarına yoğurt sürülerek yerleştirilir.
    Yanlardan sarkan yufka bohça şeklinde en üste katlanır.
    Kare parçalara kesildikten sonra kalan yoğurt karışımı
    sürülür.
    Susam ve çörekotu ekilir.Daha önceden kızdırılmış fırında
    180 derecede üzeri kızarana dek(ortalama yarım saat)
    pişirilir.
    Piştikten sonra üzeri örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir