Patlıcan Kebabı/Gaziantep

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra enine 3'er cm uzunluğunda kesilir. Bu arada kıyma, biraz tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Daha sonra şişlere bir patlıcan, bir ceviz büyüklüğünde kıyma saplanır ve elle biraz yassılaştırılır. Domatesler ve biberler ayrı ayrı şişlere geçirilir. Alevsiz orta harlı mangalda çevrilerek iyice pişirilir. Pişirilen patlıcanlar sırası bozulmak kaydıyla düzgün bir şekilde tepsiye çıkarılır. Üzerine pişirilen domates ve biberler yerleştirilir ve tepsinin ağzı bir kapakla kapatılarak servis yapılır.