Patlıcan Kebabı Tarifi

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Efsane tarafından 13 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  1. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Hazırlanışı

    Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda bekletilir. Kıyma, sarımsak, baharatlar ve galeta unu eklenip yoğurulur. Patlıcanlar yıkanıp 3-4yerinden kesik atılır birbirinden kopmaması lazım köfte harcı kesik yerlere dizilir teflon tavada 2 kaşık tereyağına domatesler rendelenir, salça ve 3-4adet diş sarımsak rendelenip eklenir ve kavrulur. 2 su bardağı su eklenip ateşten alınır tepsiye dizdiğimiz patlıcan ve kıyma harçların üstüne dökülüp fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir afiyet olsun

    Malzemeler

    6-7 adet patlıcan
    yarım kilo kıyma
    1 su bardağına yakın galeta unu
    kekik
    tuz
    kırmızı biber
    2 kaşık tereyağı
    3- 4 adet domates
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı salça
    2 su bardağı su

    Malzemeler

    6-7 adet patlıcan
    yarım kilo kıyma
    1 su bardağına yakın galeta unu
    kekik
    tuz
    kırmızı biber
    2 kaşık tereyağı
    3- 4 adet domates
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı salça
    2 su bardağı su

    Hazırlanışı

    Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda bekletilir. Kıyma, sarımsak, baharatlar ve galeta unu eklenip yoğurulur. Patlıcanlar yıkanıp 3-4yerinden kesik atılır birbirinden kopmaması lazım köfte harcı kesik yerlere dizilir teflon tavada 2 kaşık tereyağına domatesler rendelenir, salça ve 3-4adet diş sarımsak rendelenip eklenir ve kavrulur. 2 su bardağı su eklenip ateşten alınır tepsiye dizdiğimiz patlıcan ve kıyma harçların üstüne dökülüp fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir afiyet olsun