Patlıcan Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    *Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı. Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz.
    *Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun.
    *Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haşlayın
    *Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin.
    *Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin
    *Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
    *Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın.
    *5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.