patlıcan sefası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve bengisuyum tarafından 5 Mart 2010 başlatılmıştır.

    5 Mart 2010
    Konu Sahibi : bengisuyum
  1. bengisuyum

    bengisuyum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok farklı :)

    umarım beğenirsiniz:KK66:



    MALZEMELER:
    2-3 Tane kemer patlıcan
    1 Kase galeta unu
    1-2 Yumurta
    3-4 Közlenmiş kırmızı biber
    1 Kase süzme yoğurt
    2-3 Diş sarmısak
    Kızartmak için sıvı yağ
    Süslemek için taze soğan sapları

    YAPILIŞI:

    Önce patlıcanları alacalı soyalım ve boyuna doğru çok kalın olmayacak şekilde keselim. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim. Diğer yandan közlediğimiz biberleri doğrayalım. Sarmısaklı yoğurdumuzu hazırlayalım. Yumurtamızı bir kasede çırpalım. Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcanları kuruluyalım. Daha sonra önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp önlü arkalı kızartalım. Kızarttığımız patlıcanların arasına sarmısaklı yoğurdumuzu sürelim ve biberlerimizi de serpip rulo yapalım. Arzu ederseniz soğan saplarıyla da düğüm yapıp süsleyebilirsiniz. Buz dolabında 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 5 Mart 2010
  2. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : bengisuyum
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    eline sağlık
    bu türünü de denemek lazım
    eniştem aynı bu şekilde kızartır, yanına rende domatesle bahatatlı bir sos hazırlar, soğanı piyaz doğrar ve taze ekmeğin ya da lavaşın arasında tüketir. çok da leziz olur. patlıcan balığı adını koymuştum; çünkü kızarmış balığa benziyor.