Patlıcan Tava

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 26 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Eşime yapıyorum bu tarifi bayılıyor, ben yemiyorum ama tavsiye ederim...
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    3 adet orta boy bostan patlıcanı
    4 adet orta boy olgun domates
    3 diş sarmısakmaydanoz
    tuz
    4 adet kesme şeker
    süzme yoğurt veya tuzsuz sert peyaz peynir

    Patlıcanlar yıkanır ve kabukları pijama şeklinde soyulur.
    Keskin bir bıçakla iki parmak kalınlığında halka halka doğranır.
    Patlıcan halkalarının her iki yüzü bolca tuzlanıp bir kevgire dik olarak sıralanır ve 2 saat bekletilir.
    Acı ve kara suyu akan patlıcanlar bol suyla yıkanır, zedelenmeden yumuşak bir bezle iyice kurulanır.
    Bir parmak çiçekyağı çelik tavaya konup orta ateşte ısıtılır.
    Patlıcanlar bu yağda alt üst kızartılır (çok kızartıp yakmayın).
    Kızaran patlıcanlar iyice süzülür ve bir kayık tabağa alınır.
    Önceden kabukları soyulup kuşbaşı doğranan domatesler tavada kalan yağa atılır (Sıçramaması için üstüne kapak kapatılır).
    Yeterince tuz, 4 adet kesme şeker ile ince rendelenmiş 3 diş sarmısak eklenir.
    Orta ateşte 15 dakika pişirilir.
    Hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür.
    Her bir halkanın üstüne süzme yoğurt veya beyaz peynir parçaları konup maydanozla süslenir.
    Afiyet olsun..
     
  2. 26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 27 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. kama63

    kama63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2010
    Mesajlar:
    113
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    himmmmmmmmmmm guzel bisiye benziyor,
     
  6. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Ben patlıcan yemediğimden tadını bilmiyorum ama eşim bayılıyor...
     
  8. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. gingerr

    gingerr Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    441
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    ellerine sağlık
     
  10. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet olsun canım...
     
  12. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  13. ikoncan85

    ikoncan85 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.073
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    güzel bir tarif paylaştığın için saol canım
     
  14. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  15. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Rica ederim canım, afiyet olsun...
     
  16. 20 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  17. LadyDelarose

    LadyDelarose Atandım (09.07.2010) Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2007
    Mesajlar:
    622
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzellcokacimcoook
    patlıcanın her türlü yemeğine bayılırım..bunu denicem mutlaka, teşekkürler..
    domates sosuna kıyma da eklenebilir veya başka bi kaç şey..fisfisfis
     
  18. 20 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  19. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok yaglı ve kalorili gorunuyor ama cok sevrim patlıcanı ben ..:)
    teşekkürler tarif icin :)