Patlıcana Sarılmış Patateslı Ton Balığı (İtalya)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanları, uzunlamasına ince kesin ve derin yağda hafifçe kızartın. Başka bir tencerede patatesleri haşlayın.
    Haşladığınız patatesleri soyduktan sonra çatalla ezin. İçine ton balığı, küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiberi ilave edip iyice yoğurun.
    Kızarttığınız patlıcanları tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız harçtan sürerek rulo şeklinde sarın. Bu işlemden sonra patlıcanları bir süre fırında ısıtın. Başka bir yerde hazır domates sosuyla kremayı karıştırarak kaynatın. Elde ettiğiniz sosu yemeği servis edeceğiniz tabakta gezdirin, patlıcanları bu sosun üstüne koyun, servise hazırdır.