patlicanlari evde nasil közleyebilirim??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AsiMavi tarafından 23 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  1. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    arkadaslar evde patlicanlari nasil kozleyebilirim.patlican salatasi,alinazik vs.yapmak istiyorum.ama kozleme islemini nasil yapacagimi bilmiyorum.birde iclerinin kararmamasi icin ne yapabiliriz kozlerken.bir yerde duymustum.evde kozleyince icleri karariyomus
     
  2. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  3. maytap80

    maytap80 varmı aşktan öte? Pro Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    8.747
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    148
    ıÇLERıNı bilemiicem de
    benim közlematikim var 3.5 lira migroslarda pazarda 1 milyoncularda heryerde var artık
    3 tane patlıcanı aynı anda közlüyo ocak batmadan
    eskiden de ocağın üzerine folyo serip büyük tarafında harlı ateşte közlerdim ama tek tek
     
  4. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  5. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    evet canim bende duydum senin dedigin közlematigi iyi oldu soylemen.tr yeye gelince alirim.ins bulabilirim antep migrosta.ama simdi nasil kozlucem.ev usulu onu ogrenmek istiyorum.
     
  6. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  7. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    mini fırında közlüyorum ben ,tepsiye yağlıkağıt yay ,yıkanmış patlıcanları del 6-7 yerinden fırının üst ızgara kısmını açıp közle
     
  8. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    tsk canim deneyecegim bende peki kac dakika tutmaliyim firinda
     
  10. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  11. cicekbocek

    cicekbocek Mantık yoksa akıl boştur Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.732
    Beğenildi:
    838
    Ödül Puanları:
    238
    o közlematik çıkmadan önce, direk ocağın üstünde yapardık biz.. biraz kirleniyor ocak ama, çok güzel közleniyor patlıcan..
     
  12. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  13. cmrm

    cmrm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.615
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ben fırında veya ocakta közlüyorum ocakta közlenmişi daha çok seviyorum ama.fırında közlerken zaten pişmesiyle kendini belli ediyo canım :lepi:
     
  14. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  15. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    patlıcanlar suyunu salınca kabuğuda incelince çatal veya bıçakla kontrol edersin yumuşamışsa pişmiştir,o belli ediyor zaten kendini kolay gelsin..
     
  16. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  17. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Fırında közlenen patlıcan çok çirkin oluyo ve suyu akıyor. Kapkara oluyor birde. Ocakta közmatikte közleyince mis gibi köz kokusu oluyır tadı güzel oluyor.
     
  18. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  19. Nihil

    Nihil Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.355
    Beğenildi:
    715
    Ödül Puanları:
    188
    Patlıcanları folyo ile sarıp sarmalayıp ocakta da közleyebilirsin,
    közmatik almadan önce denemiştim ben, ama zarar mıdır değil midir bilmiyorum