Patlıcanlı dana kavurma

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve ozgmm tarafından 16 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    16 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  1. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    Patlıcanlı dana kavurma

    patlıcanları isteğe göre ister sıvıyağda kızartın, ister ocakta kavurun.daha sonra kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.
    domatesleri ve biberleride küçük küçük doğrayın.

    2 adet patlıcan
    300 gr bonfile (kuşbaşı)
    2 çorba kaşığı tereyağı
    10 adet arpacık soğan
    3 diş kıyılmış sarımsak
    2 adet domates
    3 adet sivri biber
    1 adet kırmızı biber
    yeteri kadar sıcak su
    tuz, karabiber, pul biber
    sıvıyağ

    doğranmış patlıcanları tereyağında sote edin.
    diğer taraftan tencereye etleri alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun.
    üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana dek pişirin.
    daha sonra üzerine tereyağı, soğan ve sarımsakları ekleyin.
    soğanların rengi dönene kadar kavurup üzerine doğranmış domates, biberler ve baharatları ekleyip 5-10 dk pişirin.
    ocaktan alın.
    patlıcanı servis tabağına koyun.üzerine eti ekleyip servis yapın
     

    Ekli Dosyalar: