Patlıcanlı Kebap (Resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve SummerLove tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    12 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : SummerLove
  1. SummerLove

    SummerLove Don LasTiği Üye

    Katılım:
    1 Mart 2009
    Mesajlar:
    326
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Alternatifler:
    Köfteleri yağsız ya da az yağlı tavada kızartabilir ve
    patates püresiyle servis yapabilirsiniz.
    Köfteleri tepsiye dizip patates dilimleri ve yeşil
    biberlerle süsledikten sonra üzerlerine tarifteki gibi
    salçalı ve zeytinyağlı su gezdirerek fırında pişirebilir,
    fırında patatesli köfte yapabilirsiniz.



    Köfte için:
    500 gr. az yağlı
    kıyma
    1 orta boy kurusoğan
    1 iri kırmızı biber
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı
    galeta unu
    2 tatlı kaşığı kimyon
    2 tatlı kaşığı kuru
    maydonoz (bir
    miktar taze
    maydonoz da
    kullanabilirsiniz, ben
    maydonoz
    doğramaktan nefret
    ettiğim için kuru
    maydonoz benim
    için yürüyen
    merdiven gibi
    birşeydir.)
    2 tatlı kaşığı kekik
    2 tatlı kaşığı tuz
    Çekilmiş tane
    karabiber
    Arzuya göre az
    miktar kaşar peyniri
    rendesi (sonradan
    aklıma geldiği için
    ben kullanmadım
    ama güzel olabilir.)
    Diğer malzemeler:
    4 adet orta boy
    patlıcan
    2 adet orta boy
    domates
    3-4 adet yeşil biber
    1/2 çay bardağı
    zeytinyağı
    1/2 yemek kaşığı
    domates salçası
    1/2 yemek kaşığı
    biber salçası
    1 su bardağı su

    Yapılışı:
    Köfte harcını hazırlamak için soğanı ve kırmızı biberi robotta çekin, ya da soğanı rendeleyin, kırmızı biberi ise çok minik doğrayın. Kıyma, kıyılmış soğan ve kırmızı biber, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları karıştırıp yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
    Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan iri dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. (koyu rengi ve acı tadının geçmesi için)
    Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde
    yuvarlak köfteler yapın. Çöpşişlere bir patlıcan
    dilimi, bir köfte şeklinde dizip fırın tepsisine
    yerleştirin.Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
    Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
    Domates ve biberleri dilimleyerek fırın tepsisindeki
    şişlerin üzerine yerleştirin.
    Zeytinyağı, biber salçası, domates salçası ve suyu
    karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde fırına koyup yaklaşık 45-50 dakika, en fazla bir saat
    pişirin.Sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ve yoğurt ya da ayranla servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Temmuz 2009
  2. 12 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : SummerLove
  3. SummerLove

    SummerLove Don LasTiği Üye

    Katılım:
    1 Mart 2009
    Mesajlar:
    326
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
  4. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : SummerLove
  5. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    güzel görünüyo..bunu senmi yaptın alıntımı?
     
  6. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : SummerLove
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Tarfilerimizsi Açarken Lütfen Boşluk Bırakmayınız.
    Otomatik sayılandırıyor zaten.
    Tarifleriniz Alıntı ise Belirtiniz.