patlıcanlı kebap

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve titanik tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : titanik
  1. titanik

    titanik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    253
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kolay ve leziz

    patlıcanlar yıkanır.3 parmak eninde kesilir.

    4 kg patlıcan 1 kg kıyma(biraz yaglı)acı sivri biber

    kıymaya 1 çorba k.tuz serptikten sonra güzelce yogrulur.dogradıgımız patlıcandan bir tane alıp üstüne bir köfte koyarak tepsiye dizelim.bir köfte bir patlıcan alarak tepsi doldurulur.(köfteler küçük olmasın)üstüne biraz sıvı yag gezdirilir.alimilyim follyo sarılan tepsi önceden ısıtılmış fırına verilir(200 d)patlıcanlar pişmeye yakın folyo açılır.suyunun kuruması için.o sırada yeşil biberler de tepsinin üstüne atılır,kızartılır.