Patlicanli kiymali börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve calikusu1978 tarafından 8 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    8 Kasım 2008
    Konu Sahibi : calikusu1978
  1. calikusu1978

    calikusu1978 Alperen Rabbimin hediyesi Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.187
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Citir citir bir börek



    • 3 yufka
    • 5 çorba kaşığı yoğurt,
    • 3 çorba kaşığı süt,
    • 1 yumurta,
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
    • 1 tutam toz şeker

    iç malzeme:
    • 250 gr. kıyma,
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
    • 2 adet közlenmiş patlıcan,
    • 1 soğan,
    • tuz, karabiber

    Yapılışı:
    1. Patlıcanı aliminyum folyoya sarıp 180 derecedeki fırında 25 dk. kadar közleyin.
    2. Soğanları kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları içine atın, pembeleşince kıymayı ekleyin. Suyunu çekene kadar bekleyin, ince ince doğradığınız közlenmiş patlıcanı üstüne ekleyin.
    3. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
    4. 3 çorba kaşığı yoğurt, süt, yumurta akı ve zeytinyağını çırpın.
    5. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya bölün. Bu büyük üçgenlere ayrı ayrı hazırladığınız karışımı sürün. Üçgenin ucuna kıymalı içten koyup kalınca bir rulo yapın. Tepsiye dizin.
    6. Ayırdığınız yumurta sarısını kalan 2 çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp bir tutam toz şeker ekleyin, karıştırın. Ruloların üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.