Patlıcanlı köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur.
    Küçük yassı köfteler yapılır.
    Patlıcanların baş tarafı kesilip soyulur, boydan boya ince dilimlenir.
    Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır.
    Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.
    Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.
    Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir.
    Not: Patlıcanların içine köfte yerine pişirilmiş parça et de konabilir.