Patlıcanlı pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Eylul tarafından 2 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun. Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın. Hafif kızartın.
    Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın. Derince bir kaseye streç kağıt yayın. Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun. Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun. Sonra patlıcan et koyun. Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın. 5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
     
  2. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  3. EU1

    EU1 Guest

    eminim harika görünüyordur..
    nasıl ona kıyıp da bozacaz?
    servis ederken parçalanmaz mı
    ellerinize sağlık
     
  4. 28 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  5. neno

    neno Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    46
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    deneyeceğim bu tarifi çok güzel ve lezzetli olacaktır eminim elinize saglık...
     
  6. 28 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  7. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    elinize sağlık. patlıcanlı pilavı zaten çok severim şimdi de canım çekti ama ben et koymadan yapıyorum benim gibi vejetaryen arkadaşlar öyle yapabilir öylede çok güzel oluyo