Patlıcanlı Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Önce küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları kızartıp bir kenara alalım
    Yağı kızdırıp tavukları içine atalım, suyunu çekene kadar harlı ateşte tutalım
    Küp doğranmış biber, domates, sarımsak ve sirkeyi koyalım
    Sirkenin kokusu gidip, domatesler suyunu çekince baharatları ekleyelim
    Unu koyup, kokusu gidene kadar kavuralım, daha sonra sütü ekleyip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte çevirelim
    Patlıcanlarıda koyup 1-2 çevirip altını kapatalım
    Beşamel sosu ayrı pişirmekten çok daha basit....