Patlıcanlı ve Zeytinyağlı İç Pilav (Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve okypete tarafından 18 Mart 2010 başlatılmıştır.

    18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  1. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    2 su bardağı pirinç
    2 soğan
    2 domates
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    1 çorba kaşığı siyah üzüm(ben sevmiyorum koymadım)
    dereotu
    4 patlıcan
    tarçın
    yenibahar
    kimyon
    toz şeker
    zeytinyağı
    ayçiçek yağı
    tuz
    3 su bardağı su,et suyuda olabilir.
    ben bulyon katıyorum.

    patlıcanı alaca denen şekilde kestikten sonrauzunluğuna 4 e bölüp,sonrada bu bölünen her bir parçayı birer parmak eninde,küçük parçalara doğradıktan sonra,tuz koyup suda yarım saat bekletilmeli.sonra bu patlıcanları sıkarak acı sularını çıkardıktan sonra bunları ayçiçek yağında kızartmalı.ve bir tarafa ayırmalı.diğer yandan sıcak suda 1 saat kadar pirinci bekletmeli. tabii yıkadıktan sonra.



    tencereye soğanlar kesilip yani yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulmalı,pembeleşince,buna çamfıstığı ve pirinç koyarak karıştırılmalı,kavurmalı.sonra bu soğanlı pirinçlere,tuz,toz şeker, kıyılmış dereotu,doğranmış domates,kuru üzüm,tarçın bahar,kimyon, ve suile patlıcanları katarak iyice bir karıştırdıktan sonra,tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler suyunu çekip pişmiş bir hal alıncaya kadar,bunları önce kuvvetlice,sonra ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve 15 dak. kadar çok küçük ateşte dinlendirdikten sonra ateşten almalı.

    bunu iyice soğuduktan sonrada yiyebilirsiniz.
    esası o. ama ben sıcak seviyorum.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 18 Mart 2010
  2. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  3. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
  4. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  5. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Ben de çok severim. Ama biz iç pilav gibi değil de normal patlıcanlı pilav olarak yaparız. Yani tarçın, yeni bahar, kimyon, fıstık gibi malzemeleri koymayız. Ama bu da harika görünüyor.
     
  6. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  7. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    böylede deneyin.
    gerçekten çok güzel oluyor.
    ben bazen midye dolmaya benzetiyorum yerken tadını.
     
  8. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  9. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Ona da bayılırm valla. Ama hamileyim diye yiyemiyorum şimdi. Bari yapayım da midye dolma özlemim geçsin.
    Zaten ne sigara, ne içki, hatta ne çay, kahve, ne başka birşey; en çok kokoreç ve midye özlemi zor geldi hamilelikte. :)))
     
  10. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  11. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    hamile misin. bilmiyordum. hayırlı olsun. zamanında, sağlıkla al kucağına bebeğini.
    o tadı alacaksın bak yaptığında.
     
  12. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  13. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Çok teşekkür ederim. Darısı başına diyeyim şimdiden. :))) Yarınki menüm bu olsun.
     
  14. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  15. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    şimdiden afiyet olsun o zaman..
     
  16. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  17. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Vayy süper görünüyor birtanem ellerine sağlıkopuyorumnanaktan
    Tarif için teşekkürler
     
  18. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : okypete
  19. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    sağol canıma.s..