Pattis Rulo-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Libyana tarafından 11 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Un, yumurta, sıvı yağ, tuz ve sütü karıştırıp yoğurun. Sertçe bir hamur olacak. Elinize yapışmayana kadar gerekirse un ilave edebilirsiniz.
    İç malzemesini hazırlamak için haşlanmış rendelenmiş patates, ince kıyılmış taze soğan ve dereotu, kaşar peyniri rendesi, tuz pulbiber ve karabiberi karıştırın.
    Hamuru merdaneyle açın.
    Hamurun üzerine iç malzemeyi yayın.
    Kenarlarını içe doğru kıvırarak hamuru rulo şeklinde sarın.
    Ruloyu birer parmak kalınlığında kesin.
    Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün.
    200 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35 dk, üzeri kızarana kadar pişirin.
    Not: İsterseniz hamurdan parçalar koparıp avucunuzda açarak iç malzemesinden koyup poğaça şeklinde pişirebilirsiniz. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülmüyor pişirirken.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Eylül 2008
  2. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    Alnt
     
    Son düzenleme: 11 Ağustos 2008
  4. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Hazır yufkadan yapsak nasıl olur?
    Bence güzel olur..
     
  6. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Şeniz Şeniz Şeniz
    Valllaaa güzel olur gıı
     
  8. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    piştikten sonra sert mi oluyo?
     
  10. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    çıtır oluyor cicim çok kızartmazsan sosunu bol surersen yumusayabıır
     
  12. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar beğenilerini belirtmek için lütfen Teşekkür butonunu kullanınız...
     
  14. 5 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. nazarboncugum

    nazarboncugum naz kızım hoşgeldin...... Pro Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    10.733
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    196
    libyana da marifetliler listesinde :))
     
  16. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    harika gorunuyor patatesli seyleri severim ama hamurun tadini cok merak ediyorum kabartmatozu maya falan yokya nasil oluyor acabafisfisfis
    ellerinize saglika.s.
     
  18. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    cok lezziz görünüyo cidden
    hazir yufkayla denicem insallah
    tskler paylasimin icin libyanam