Pavlova

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Malzemeyi hazırlamak için fırın en düsük ısıda ısıtılmalıdır.



    5 yumurta akı
    225 gr. toz seker ( 1su bardağı + 2 parmak seker)
    2 tatlı kasığı üzüm sirkesi
    3 tatlı kasığı nisasta
    1 paket vanilya
    Çilek veya muz
    1 paket santi
    Santiyi hazırlamak için 1 bardak süt

    Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız. Azar azar toz
    seker ilave ediniz. Seker eriyinceye kadar çırpınız. Seker ve yumurta akı islemi yaklasık 25 dk.
    sürer. Katı bir köpük elde ediniz. Bu sekilde iken sirke, nisasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha
    çırpınız. Tepsiye alüminyum folyo seriniz. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan
    yukarı doğru adeta tepe sekli vererek koyunuz. Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar
    pisiriniz. Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız. Tabağa koyunuz. Üst kısmı çökmüs bir
    görüntü olabilir. Bu kısma çilek veya muz yerlestiriniz. Üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız santi
    ile kaplayınız.