Pazar Ekmekleri

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Un,tuz ve kabartma tozunu bir kapta karistirin.Margarini kucuk parcalar seklinde keserek hamura ekleyin,sutude katip mikserle karistirarak yada elinizle iyice yogurarak kulak memesi kivaminda cok sert olmayan hamur olusturun.Cok yapiskan bir hamur olursa biraz un ilave edin.Daha sonra hamuru 30 dakika kadar buzdolabinda bekletin.
    Hamurdan oarcalar kopararak yuvarlak ekmek sekli verin.Uzerlerine firca yardimi ile sut surun ve bikacla bir cizik atin.Onceden isitilmis firinda yaklasik 15 dakika pisirin.Firininizin icine ekmekleri pisirceginiz zaman yarin kase su yerlestirin
    Afiyet olsun...