Pazı ve Kara Lahana

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve oykumruyam tarafından 11 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : oykumruyam
  1. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    pazı ve kara lahana sarmayı nasıl yapıyorsunuz; sanırım haşlanıyor değil mi? peki haşlama süresi ne kadar olmalı,haşlarken saplarını da birlikte koyuyorsunuz yoksa önceden kesiyor musunuz?

    püf noktası var mıdır? iç bildiğimiz dolma içidir sanırım değil mi?
    zeytinyağlı ya da etli olabilir mi?
    pirinç de bulgur da konulabilir mi?

    yaprak ve lahana sarma yapıyorum ama bu ikisinin sarmasını hiç yapmadım,yapmak istiyorum cokacimcoook

    şimdiden teşekkürler a.s.
     
  2. 11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : oykumruyam
  3. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    kimse pazı veya kara lahana sarması mı yapmıyor mu?:KK43:
     
  4. 11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : oykumruyam
  5. chloes

    chloes Kafası karışık Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.207
    Beğenildi:
    67
    Ödül Puanları:
    153
    Bugün karalahana sarması yapmıştım. Seni aydınlatayım kendi bilgim çerçevesinde. Lahana yapraklarının sapları önceden kesiliyor. Geniş tencerede kaynamış suya bir tatlı kaşığı tuz atıldıktan sonra yapraklar suda 1-2 dakika bekletilip kevgire alınıyor. İçine genelde kıyma-pirinç karışımı konuyor. Bulgur-pirinç karışımı da konabilir.
     
  6. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : oykumruyam
  7. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    çok teşekkür ederim:)
     
  8. 4 Nisan 2013
    Konu Sahibi : oykumruyam
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Pazı daha yumuşaktır az haşlayın. Kara lahana biraz daha set olduğu için pazıya oranla daha fazla haşlamak gerekli. Haşlarken alt üst etmeyi unutmayın alt taraftakiler daha çok haşlanır