Pazılı Kaygana

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mutahhara tarafından 10 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    10 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mutahhara
  1. mutahhara

    mutahhara Everything is Fate Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.236
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmış kuru soğanlar tuz ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir.
    Sıkılarak başka bir kaba alınır.
    Nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada dağılmayacak şekilde kıvama getirilir.
    Bir miktarda buğday unu katılır.
    Tavaya dökülen zeytinyağı kızdırılır
    1 cm. kalınlığında tavanın içini kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir.
    Tava kapağı ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir, Soğuk veya sıcak olarak servis yapilir.