Pazılı Kaygana

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    soğuk veya sıcak olarak servis yapilir.



    2 bağ pazı,
    2 orta boy kuru soğan,
    1 tutam
    tuz,
    mısır unu,
    2 kaşık
    buğday unu,
    2 Adet yumurta,
    zeytinyağı,
    nane,
    maydanoz

    Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmış kuru soğanlar tuz ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir. Sıkılarak başka bir kaba alınır. Nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada dağılmayacak şekilde kıvama getirilir. Bir miktarda buğday unu katılır. Tavaya dökülen zeytinyağı kızdırılır 1 cm. kalınlığında tavanın içini kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir. Tava kapağı ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir
     
  2. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. safi.naz

    safi.naz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    CADIARZUbu harcın içerisine ;kılçığı alınmış, minik parçalara ayrılmış 10-15 tane hamsiyi de ilave edersek en güzelinden hamsili kaygana olurcokacimcoook hihoyyyt