Pekmezli Elmalı Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.640
    Beğenildi:
    5.176
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Üst için

    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    3 yemek kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı pekmez
    1 adet elma
    Ceviz
    Tart kalıbının ya da borcamın zeminine önce sıvıyağ, tozşeker ve pekmezi yayın. Daha sonra, ince ince dilimlediğiniz elmaları yerleştirin, elma aralarına arzu ederseniz yarım kapak ceviz koyun.

    Hamur için

    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    5 yemek kaşığı tozşeker
    2 yemek kaşığı yoğurt
    6-7 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Hamur icin gerekli malzemelerin hepsini karıştırın. Klasik kek tariflerindeki gibi önce yumurta ve şekeri çırpıp daha sonra diğer malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz kek hamurunu kaşık yardımıyla elmaların üzerine yayın. Hamur az olduğu için telaşlanmayın, elmaların üzerini zor kapatıyor, ama piştikten sonra güzel bir görüntü yakalayacaksınız.
    Önceden ısıtılmış 350 F fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Resimdeki muhteşem pekmezli elmalı görüntüyü elde edeceksiniz. Afiyet olsun.
    MUTFAKLAR