Pekmezli Incir Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nur_elnur tarafından 14 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nur_elnur
  1. nur_elnur

    nur_elnur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    ani misafirlere...



    30 adet kadar kuru incir
    bir su bardağı ikiye bölünmüş ceviz içi
    3.5 su bardağı pekmez
    2 su bardağı su
    5-6 tatlı kaşığı susam
    sevenler için kaymak

    orta dereceli sıcaklıktaki ılık suda,eşit şekilde dörde böldüğümüz incirleri yıkayayıp ardından süzün
    su ve pekmezi bir tencerede orta kısık ateşte karışıtralım kaynadığında altını kısın incirleri içine atın ortalama 20 -25 dk pişirin.
    altını söndürdüğümüz tencereye ceviz ve susamı ilave edin.
    servis hemen yapılacaksa soğuduktan sonra servise hazırdır ( yanına kaymak süpper oluyor fikrimce)
    isterseniz mini mini yada büyük boy kavonozlar şeklinde içlerine doldurup uzun süreli konserve şeklinde buzdolabındada saklayabilirsiniz ani misafirler için çok hoş bir tatlı.. kahvaltıda reçel giide kulanılabilir