pekmezli muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    derin çırpma kabında nişastayı,suyu ve pekmezi iyice çırpın.
    sonra bir tencereye dökün.orta ısılı bir ateşte devamlı karıştırarak muhallabi kıvamı alıncaya kadar pişirin.biraz ılınması için bir kenara bırakın ortası delik kek kalıbını soğuk suyla ıslatın ılınan pekmezli muhallebiyi kalıba dökün 1 gece buzlukta bekletin kalıbı ters çevirerek kalıptan çıkarın servis yapın.