Penne makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Makarnayı içine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması için göz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan geçirip süzün. Bir kenarda bekletin.
    Bu arada sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
    Tavadaki karışıma kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, parmesan peyniri ve acı sosu da ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 çay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin.
    Pişirdiğiniz sosu el blenderından geçirerek pütürlerini alın.
    Süzdüğünüz makarnayı sosla karıştırıp servis tabaklarına paylaştırıp üzerine bolca parmesan peyniri rendesi serperek sıcak servis yapın.
     
  2. 11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.