Pepeçura

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve kanaviçe tarafından 8 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    8 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  1. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    benim en sevdiğim tatlılardandır bu
    helede üzüm miss gibi kokuyorsa lezzeti dayanılmaz olur.

    deneyin derim



    2 kg. kokulu kara üzüm
    1 litre su
    3 bardak şeker
    3 kaşık nişasta

    süslemek için hindistan cevizi

    Üzümleri tanelere ayırıp tencereye alın. Kısık ateşte suyunu verip üzümler yumuşayıncaya kadar pişirin.

    daha sonra tel süzgeçten geçirin.

    Üzüm suyunu tekrardan tencereye alıp şekeri ve suyu ilave edin. kaynamaya başladığında soğuk suyla sulandırılmış nişastayı yavaş yavaş ilave edip muhallebi kıvamında pişirin.

    Pepeçurayı kaselere paylaştıp üzerini süsleyin

    soğuyunca servis yapın.

    Afiyet olsun.
     
  2. 8 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  3. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
  4. 8 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  5. destna

    destna Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.550
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    oyy oyy annemde geçen yapmıştıı ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorr
     
  6. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  7. only_you

    only_you aşksın sen... Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    336
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Harika olmuş ya ne kadar güzel duruyo tarifi aldım bile ...... Bu arada bende mandalina vişne portakalla yapıyorum onlarda çok güzel oluyo tavyuk göğsünün üzerine falan
     
  8. 1 Aralık 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  9. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    evet tavuk göğsünün üzerine de çok yakışıyor:KK34: