Perde Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 6 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    6 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Dün akşam yemeğine yapmıştım resmini de çektim paylaşmak istedim :)

    Ölçüler kare borcam içindir...



    8 yaprak milföy hamuru
    1 tavuk bacağı (haşlanmış)
    2 su bardağı pirinç
    4 su bardağı su (ya da tavuk suyu)
    Tuz
    Karabiber
    Üzeri için: yumurta sarısı

    Öncelikle tavukları haşlayıp küçük küçük parçalıyoruz.
    Tavuklu pişavımızı yapıp soğumaya bırakıyoruz.
    Soğuduktan sonra içine karabiber atıp karıştırıyoruz.
    Yağlanmış borcama önce 4 milföy hamurunu döşüyoruz.
    Üzerine pilavımızı döküp düzleştiriyoruz.
    Kalan 4 milföyle üzerini kaplıyoruz.
    Yumurta sarısını sürüp 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...
    Dilimleyip servis ediyoruz.
    Afiyet olsun...
     
  2. 6 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. bahar07

    bahar07 duru'm güzel kızım Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellerıne saglıkkkk
     
  6. 17 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    elinize sağlık.
     
  8. 25 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet olsun :KK66: