Perde pilavi ( resimli )

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve eylul166 tarafından 19 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  1. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
    * Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın.
    * Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.
    * Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
    * Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
     
    Son düzenleme: 19 Ağustos 2008
  2. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  3. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
  4. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  5. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
    yakın zamanda yapmadığım için bizzat resmini çekemedim netten koydum resimi ..tarifdeki malzemelerden bulamadığınız veya evde olmayan malzeme varsa koymasanızda olur.mesela badem herkeste olmayabilir..ama kuş üzümünü ihmal etmeyin çok güzel tat veriyor..mutlaka denenmesi gereken bir pilav pişman olmassınız..afiyet olsun ...
     
  6. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  7. filizxoxzcan

    filizxoxzcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2007
    Mesajlar:
    270
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    çok güzel ama zahmetli görünüyor yapabilirmiyimki
     
  8. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  9. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
    canım hiç zahmetli değil ..normal bir sulu yemek yaparkende aynı zahmeti veriyoruz zaten..sadece ayrıyetten hamuru var o da 5 dak. lık bişey denemeye değer..
     
  10. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  11. rosen

    rosen Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Hmm resimdede cok guzel görunuyor..not aldim birgun yapip deniyecegim yanliz delikli kek kalibim yok.Illede deliklimi olmasi gerekiyor?:KK43:( Kalemine saglik canim.
     
  12. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  13. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
    yok canım tencerede bile kızartılabiliyor..ama eşit pişmesi için ben fırında yapıyorum..herhangi bir kalıptada olabilir..
     
  14. 30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : eylul166
  15. kadis

    kadis Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.207
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    muhteşem görünüyo haftaya denicem mutlaka sonra yazarım size tadını