Perde pilavi-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve binbirçexsxni tarafından 23 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  1. binbirçexsxni

    binbirçexsxni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Çok şık ve nefids bit pilav..resmını Eliyebilirsem eklicem fakat Bloğumada beklerim.buyrun enfes resmını gorun
    ..RESIMLERIM ALINTI DEGILDIR.YAPIP RESIMLENDIRDIM..

    www.binbircesni.kadinlarkulubu.com



    MALZEMELER;
    2 s.b pirinç
    3 s.b tavuk suyu veya su
    1 çay bardağı sıvıyağ ve 1-2 yemek kaşığı tereyağ
    Yarım tavuk göğsü
    1 soğan
    250 gr. Kuşbaşı et
    kullanmadım
    25 gr. Antep fıstığı kullanmadım
    ·25gr.badem
    üst süslemesinde kullandım
    Baharatlar;karabiber,yenibahar,tarçın
    1’er çay kaşığı
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı limon suyu;1 yk.pilav için,1 y.k.tavuk haşlamak için
    HAMURU;
    1 yumurta
    2-3 y.k yoğurt
    2-3 y.k sıvıyağ
    Aldığı kadar un orantılı kullanın,kuru olursa sıvıyağ ekleyerek ayarlayın hamuru
    Bir tutam tuz.

    Pirinçleri ilik,tuzlu ve limonlu suda yarim saat bekletin.
    Tavuk göğsünü tencereye koyup su , limon suyu ekleyin ve haşlayin.eti kemiklerinden ayirip ufak doğrayin.
    Kuşbaşi etleri tencerede suyunu salip tekrar suyunu çekene kadar kavurun.
    ·Etlerin üzerini aşacak kadar sicak su ekleyip haşlayin.
    · badem ve fistigi sicak suda bekletip kabuklarini soyun.
    · badem ve fistiği siviyağ eklediğimiz tencerede biraz kavuralim, doğradiğimiz soğani ekliyelim.
    · pirincin bulanik suyu geçene kadar yikayalim (bence çok iyi yikamayinki besin değeri ölmesin) ve ekleyelim, pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralim.
    · etleri,baharatlari,tavuk suyunu bütün malzemeyi ekleyip kisik ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
    · bu arada derin bir kaba hamur malzemelerini alip yoğuralim,hamur kulak memesi yumuşakliğinda olacak. üzerini örtüp 15-20 dk.dinlendirelim.
    · pilavi demlendirin.
    · hamuru tezgahta 0.1 mm kalinliğinda açalim.
    · derin yuvarlak bir kabin veya borcamin içini yağliyalim ve bademleri koyalim.hamuru dikkatlice üzerine yayalim.
    · ilinan pilavi içine koyalim ve sarkan kisimlarini koparip tekrar açip güzelce örtelim.
    · önceden isitilmiş 200 derecede 15-20 tutalim.
    · afiyet olsun!!!!
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009
  2. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  3. binbirçexsxni

    binbirçexsxni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
  4. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim ya gercekten cok guzel gorunuyo ,ellerine saglik
    ben bunu kesin denemem gerek , icindeki pilav zaten pisip koyuyoruz degilmi, hamurda guzel pisiyo ,oh tam ramazan geldi ,tam ramazana ozel bi pilav
    siteni ziyaret ettim guzel tariflerin var tesekkurler
     
    Son düzenleme: 23 Ağustos 2008
  6. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  7. binbirçexsxni

    binbirçexsxni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    cokacimcoook
    canım cok tesekkurler begenmene sevındım..evet normal pılav gıbı aynı pişiyor..ramazanda gercekten cok özel bır sunum olur..adımız anılır artık becerıklıymıs dıyenaniknanik
    a.s.:1hug:a.s.
     
  8. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  9. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  10. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Bunda görüntü şahanee