Perde Pilavı (Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve nalansu09 tarafından 22 Mart 2010 başlatılmıştır.

    22 Mart 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  1. nalansu09

    nalansu09 çatlak patlak yusyuvarlak Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.015
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    aslında çok basit bir yemek sadece biraz fazla vakit alıyor okadar...ama davetlerde zevkle servis edeceginiz bir yemek..afiyet olsun .

    1-tüm tavuk tam olarak pişirilir ve yarısı didiklenir
    2-bademler ve kuş üzümü akşamdan sıcak suda ıslatılır ve bademlerin kabukları soyularak ikiye bölünür
    3- pirincimizi soguk suda yarım saat kadar bekletelim

    1-300 gr pirinç
    2-1 bütün tavuk
    3-200 gr badem
    4-50 gr kuş üzümü
    5-bir bardak sıvı yag
    6-bir bardak yogurt
    7-4 yumurta
    8-un
    9-margarin

    öncelikle hamuru dinlendirmemiz grektigi için öncelikle hamur yogrulur.ölçüde verilen sıvıyag yogurt tuz ve yumurta iyice karıştırılır ve aldıgı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında yogrularak üstüne bez örtülerek dinlenmeye alınır.
    daha sonra daha önce dididleyerek ayıkladıgımız tavuk etini sıvı yagda pişiriyoruz içine iki üç yemek kaşıgıda tavugun suyundan koyarsak daha iyi olur.tavuklarımız piştikten sonra içerisine kuş üzümünü ve bademlerimizi ekleyelim hamurun üzerinede badem koyacagımız için bi kısmını ayıralım.harcın içerisine kara biber kırmızı biber ekleyip bademler yumuşayıncaya kadar kavuralım.daha sonra suda beklettigimiz pirincimizi ekleyelim 5 dakika kadar su eklemeden kavuralım.sonra tavugun suyunu pirincin üstünü bir parmak geçecek kadar ekleyelim.pişmeye bırakalım.piştikten sonra pilavımızı sogumaya bırakalım.iyice soguması gerekiyor.
    kullanacagımız tepsinin tabanını marharinle yaglayalım ve hamıurumuzun yüzde 60 ını alarak tepsimizin dibine kenarlardan dışa sarkacak şekilde yayalım içine yaptıgımız pilavı dökelim üzerinede hamurumuzuın geri kalan kısmını örtelim ve kenarlardan sarkan hamurla üstüne kapattıgımız hamuru elimizle bastırarak pogaça agzı kapar gibi birleştirelim.ve üstüne bir yumurta sarısı sürelim .ve bademlerimizi ikiye bölerek dikine bölerek hamurun üstüne yapıştıralım .ve fırına sürelim.
     
    Son düzenleme: 22 Mart 2010
  2. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  3. nalansu09

    nalansu09 çatlak patlak yusyuvarlak Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.015
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
  4. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  5. nalansu09

    nalansu09 çatlak patlak yusyuvarlak Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.015
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
  6. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  7. oyyyyyyy akannehir
    allah cezanı verecekkk tez zamanda yapıcam bunuuuuuuuuumafoldumben
     
  8. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    ohaoldumsmileCancağzım

    bombasın..:nazar:

    Tabağımı çatalımı bıçağımı kabıp geliivedimcokacimcoook

    Bayılırım pilavlara en perdelisinden :dance:
     
    Son düzenleme: 22 Mart 2010
  10. 23 Mart 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  11. Womanizer

    Womanizer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ayy harika olmuş aşkum ellerine sağlık kuşum
     
  12. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  13. Hamiye

    Hamiye Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Ellerine sağlık canım.
    perde pilavını bir kez denemiştim ,müthiş zaman alıyor.
     
  14. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nalansu09
  15. yellowbomb

    yellowbomb günün birinde!!! Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    2.900
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    61
    ay çok zahmetli hiç yemedim ilk defa görüyorum hatta tadı nasıl kızlar