Perde Pilavi

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    * Pirinci yıkayıp süzün, sebzeleri hazırlayın.
    * Pilavı yapacağınız tencereye iki kaşık tereyağını koyup erittikten sonra pirinci koyup birkaç dakika kavurun, sebzeleri ekleyin, suyu ekleyin ve kapağını kapatıp altını açın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar yaklaşık 10- 15 dakika pişirin.
    * Suyunu çekmiş ancak henüz diri olan pilavın altını kapattıktan sonra hamuru hazırlamak için büyük bir kabın içine yumurtayı, sütü, yoğurdu, yağı ve unu koyup iyice karıştırın. Hamur yapışkan duruyorsa un eklemeye devam edin. Kulak memesi kıvamına gelince yani yumuşak ancak yapışmayan bir hale gelince top yapıp unlanmış tezagahın üzerine koyun.
    * Bu sırada pilavı fırınlamak üzere kullanacağınız kabı (borcam olabilir ) iyice yağlayın ve bademleri düzgün bir şekilde yağa yapıştırarak kabın dibine ve kenarlarına yerleştirin.
    * Hamuru kaptan daha geniş şekilde açtıktan sonra bademlerin şeklini bozmadan borcamın içine yayın ve kenarlarını sarkıtın.
    * Az pişmiş pilavı bu hamurlu kabın içine doldurun ve aralara da kalan bademleri serpiştirin. Hamurun sarkan kısımları ile pilavın üzerini kapatın.
    * Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
    * Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra büyük ve yayvan bir kabın içine ters çevirerek servis yapın. Kenarını taze baharat ya da sebzelerle süsleyin
     
  2. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. ksnkblt

    ksnkblt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Osmanlı mutfagının enfes pilavı.. tesekkürler