perde pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve why_be tarafından 29 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    29 Eylül 2010
    Konu Sahibi : why_be
  1. why_be

    why_be varken yok gibi Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2008
    Mesajlar:
    3.320
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    alıntıdır

    Hazırlanışı

    Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.

    Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

    Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.

    200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

    Pilavı için:

    1 kase pirinç
    2 yemek kaşığı margarin
    2 kase tavuk suyu
    2 adet tavuk budu
    kuş üzümü
    karabiber, tuz
    Hamuru için:

    2 adet yumurta
    4 yemek kaşığı yoğurt
    100gr margarin
    1 paket kabartma tozu
    tuz
    aldığı kadar un

    Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım
     
  2. 29 Eylül 2010
    Konu Sahibi : why_be
  3. why_be

    why_be varken yok gibi Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2008
    Mesajlar:
    3.320
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bu da resmi hanımlar..
    afiyet olsun

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Nevreste bunu beğendi.
  4. 30 Eylül 2010
    Konu Sahibi : why_be
  5. HilMa

    HilMa biri MELEK biri BEBEK Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    12.441
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    süppeeerrrrr ellerinize sağlık
     
  6. 1 Ekim 2010
    Konu Sahibi : why_be
  7. why_be

    why_be varken yok gibi Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2008
    Mesajlar:
    3.320
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun :)
     
  8. 2 Ekim 2010
    Konu Sahibi : why_be
  9. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    vay beeee meşekkatliiii bişiy
     
  10. 14 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : why_be
  11. tuuba_metin

    tuuba_metin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2010
    Mesajlar:
    182
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bu pilav siirtlilere ait bır plav ama ıananın harıka oluoooo
     
  12. 26 Şubat 2012
    Konu Sahibi : why_be
  13. neyazsamkii

    neyazsamkii Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    canım kek kalıbında yapabilir miyiz?çıkartırken yapışıp sorun oluyor mu acaba yoksa kolayca çıkıyor mu?
     
  14. 18 Mart 2012
    Konu Sahibi : why_be
  15. zevkle

    zevkle hayat güzeldir Üye

    Katılım:
    8 Mart 2012
    Mesajlar:
    300
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    bu pilavdan bende yapıyorum,içine ekstra çam fıstığıda koyuyorum
     
  16. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : why_be
  17. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Süper bu yapanın ellerine sağlık
     
  18. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : why_be
  19. kathie

    kathie ^^ Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2012
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    48
    Güzel bi' şeye benziyor, mutlaka deneyeceğiim. :109: