Peremeç

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve smhsmh tarafından 10 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  1. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) yuvarlaklar elde edin. (kenarların kalın olmaması lazım)
    Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun
    Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin. (hamuru baş parmak
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009
  2. 10 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  3. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    devamıı resimle


    [​IMG]

    üstüne kıvırtarak üst üste toplayın . bu şekilde :
    Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için)

    Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş...) yoksa çevirdiğinizde kıymanın vereceği sular heryere sıçrayabilir. Ateşi biraz daha kısın ve üstünü örtün . altı pembeleşince tavadan alın. isterseniz üzerine yoğurt koyun.

    sonuç :
    [​IMG]

    Afiyet olsun.:kahve::kahve:
    [/SIZE]​
    [/CENTER][/COLOR]
    [/B]
     
  4. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  5. BEBEGIMIZ

    BEBEGIMIZ ipeğin annesi Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2009
    Mesajlar:
    9.430
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    bütün tariflerin harika ellerine sağlık
     
  6. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  7. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    kuşum ben resim göremiyom..
     
  8. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine sağlık gülüm.
    Resimleri göremiyoruz ama peremeçi bilirim enfes bir tat..
    Benim eklediğim hinkallere (gürcü mantılarına) benziyor şekli değil mi canım?
    çerkez,rus,türkmen,kafkas mantısı da derler
    iri şapkalı mantılar..
    ama o haşlama usulu ile yapılıyor peremeci kızartıyoruz demek ki..

    muck
     
    Son düzenleme: 3 Ağustos 2009
  10. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  11. snnr

    snnr Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu da benim peremeç tarifim :)

    [​IMG]

    MALZEMELER
    Hamuru :
    1 su bardağı ılık süt
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    20 gr. yaşmaya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    Alabildiğince un

    İç harcı :
    400 gr yağsız dana kıyma
    2 kuru soğan (rendelenmiş)
    2 diş sarımsak(rendelenmiş)
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    1 çay kaşığı karabiber
    yarım çay bardağı su
    [​IMG]

    Yapılışı:
    Ilık süte maya ve şekeri ekleyelim karıştırarak eritelim.
    Tuz ,yumurta,sıvıyağ ve elenmiş unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
    40 dk. kadar mayalanması için bekletelim.
    Bu arada soğan ve sarımsağı ince rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırarak iç harcını hazırlayalım.

    [​IMG]


    Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp merdane ile az unlu yüzeyde 10 cm çapında açalım.
    Ortasına hazırladığımız kıymadan fotoğraftaki gibi kenarlarda 2 cm boşluk kalacak şekilde yayalım ve hamurun kenarlarını kıymanın üzerine 2 cm kadar kapatarak iki parmağımız arasında sıkarak kıvıralım.
    Hazırladığımız peremeçleri avucumuzun içine alarak diğer elimizle hafifçe bastıralım ve kıyma ile hamurun yapışmasını ve sıkılaşmasını sağlayalım.
    Hafif unlu tepside 30 dk. kadar mayalanması için bekletelim.
    Orta kızgınlıktaki yağda kıymalı yüzey alta gelecek şekilde kızartalım daha sonra ters çevirerek kıymalı yüzeyin üste gelmesini sağlayalım ve kızarınca servis tabağına alalım.
    İsterseniz yoğurt +biberli yağ sosu ile isterseniz sade olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
     
  12. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  13. yasemin81

    yasemin81 mert ve ardam canlarım Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2.174
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    güzel bir tarif paylaşının için sağol yağda değilde fırında pişirsek olmazmı daha hafif olur diye
     
  14. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : smhsmh
  15. snnr

    snnr Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tşkrler Yaseminkaydirigubbakcemile5:1hug:
    fırında denemedim hiç ama bir daha yaptığımda 2-3 tanede denerim senin için canım