Pesto soslu tavuklu lazanya

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve mandalings tarafından 28 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben televizyonda görüp denemiştim fesleğini seviyorsanız tam size göre

    Öncelikle pesto sosu hazırlıyoruz. Taze fesleğen ,zeytinyağı ,sarımsak ve çam fıstığını rondoda püre haline getiriyoruz. Son olarak peyniri de ekleyip karıştırarak sosumuzun hazırlanmasını tamamlıyoruz.
    Tavuk etlerini fotoğraftaki gibi minik minik kıydıktan sonra teflon tava da suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz soğanı ekleyerek biraz kavurup tuz ve karabiberi ilave ederek ocaktan alıyoruz. Dileyen hazır pesto sosu da kullanabilir tabi

    Malzemeler :
    20 adet lazanya
    Yarım kilo göğüs eti ( tavuk )
    1su bardağı süt
    1 adet küçük boy soğan
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    tuz
    karabiber
    10 yemek kaşığı parmesan peyniri yada eski kaşar
    yağlı kağıt

    pesto sos için :
    60 yaprak taze fesleğen
    30 gr. çam fıstığı
    3 diş sarımsak
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 yemek kaşığı parmesan peyniri yada eski kaşar

    Lazanyaları 4-5 dakika 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşladıktan sonra bir kevgir yardımıyla teker teker tepsiye çıkarıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat edelim çünkü birbirlerine yapışabiliyorlar.
    Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 4 adet lazanyayı 1 kenarı üstündekinin 1 cm. üzerine gelecek şekilde alt alta sıralıyoruz. Kavurduğumuz tavuk etlerini ikiye pay edip birinci kısmı lazanyaların üzerine dökerek eşit bir biçimde yayıyoruz. 3 yemek kaşığı peyniri serperek 8 yemek kaşığı sütü döktükten sonra tekrar 4 adet lazanyayı üzerine seriyoruz. 2 paya ayırdığımız pesto sosun birinci kısmını serdiğimiz lazanyanın üzerine eşit biçimde sürüyoruz. 3 yemek kaşığı süsü yine eşit biçimde dökerek bir kat daha lazanya seriyoruz. Yine tavuk ,peynir ve süt...üzerine lazanya....pesto sos ,süt ve üzerine lazanya sererek son katı tamamalıyoruz. Son olarak üzerine 4 yemek kaşığı sütü ve 4 yemek kaşığı peyniri serperek önceden ısıttığımız 200 derece fırında 40 dakika pişirerek üzeri kızardığında fırından çıkararak dilimleyip servis yapıyoruz
     
  2. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  5. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bunu not aldım kalem tükendi hepsi birbirinden güzeller paylaşım için çok teşekkürler
     
  6. 5 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  7. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun aslında çok kolay ve tadı inalımayacak kadar da nefis
     
  8. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : mandalings
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok güzel görünüyoooo